Duurzaamheid

Duurzaamheid.

veldspuit

De bedrijfsvoering is gericht om zo zuinig en zorgvuldig mogelijk met grond- en hulpstoffen om te gaan. Bloembollen telen zonder gewasbescherming is nog steeds niet mogelijk. de planten zijn te gevoelig voor schimmels en virussen. Met een speciaal programma kunnen wij de partijen secuur volgen zowel tijdens de groei, verwerking in de schuur als ook richting afnemers. Op deze pagina laten wij een overzicht zien van de vele maatregelen.

De bedrijfsvoering is gericht om zo zuinig en zorgvuldig mogelijk met grond- en hulpstoffen mom te gaan. Bloembollen telen zonder gewasbescherming is nog steeds niet mogelijk. de planten zijn te gevoelig voor schimmels en virussen. Ook moet de teelt zeer zorgvuldig geschieden vanwege de groei. De teelt wordt zorgvuldig gevolgd en geregistreerd en in een registratie programma opgenomen. Met een speciaal programma kunnen wij de partijen secuur volgen zowel tijdens de groei, verwerking in de schuur als ook richting afnemers. Op deze pagina laten wij een overzicht zien van de vele maatregelen.

Bodem verdichting.

Bodemverdichting wordt voorkomen door een juiste bandenkeuze en een systeem waarbij op het perceel met een lagere bandendruk wordt gewerkt.

 

Dit geeft minder insporing en geen bodemverdichting.

Tijdens het transport op de weg wordt de bandendruk automatisch verhoogd en op het land tijdens de werkzaamheden verlaagd.

 

Ook hebben wij een trekker uitgerust met rupsbanden de z.g.n. tracks.

Spoorbreedte van 150 cm naar 225 cm

Eind 2022 is de gebruikelijke spoorbreedte veranderd.

De breedte was altijd 150 cm, maar is verhoogd naar 225 cm.

Voordeel hiervan is minder bewerkingen, zeg maar een kleiner aantal ritten per oppervlakte. Bij 150 cm heb je 6666 meter per ha  

en bij 225 cm kom je uit op 4444 meter per ha.

Dus minder bewerkingen, brandstof en verdichtingen

Luchtaflaatsysteem
traks

Energie.

De productie van elektriciteit wordt voor  meer dan 100% gerealiseerd door de 3000 zonnepanelen op de schuren. Ons bedrijf is dus zelfvoorzienend. Voor de verwarming zijn wij nu nog afhankelijk van aardgas of propaangas. Hier wordt momenteel over nagedacht hoe wij minder of geen gas kunnen gebruiken.

Medewerkers.

Wij hebben leuk team medewerkers die allen veel kennis hebben en een grote inzet tonen. Ook geven wij gelegenheid om bij te scholen en is er altijd plaats voor stagiaires. Wij zijn een erkend leerbedrijf  wij hebben de titel  buitengewone werkgever in de gemeente Noordoostpolder
Buitengewone werkgever
Ons bedrijf biedt werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmark. Zij werken samen met ons team, om werkervaring op te doen en krijgen een stukje scholing
DSC_0047