Duurzaamheid en energie.

Duurzaamheid en energie
In 2020 ontving ons bedrijf de Martin Zandwijk prijs.

Deze prijs wordt door de vakgroep bloembollen van de KAVB aan bedrijven uitgereikt die op het gebied van duurzaamheid en veiligheid een voortrtekkersrol vervullen. Vooral op het gebied van gewasbescherming, middelen reductie en zuivering van het water. 

Onze bedrijfsvoering is zodanig ingericht dat wij zo zuinig mogelijk met productiemiddelen en hulpstoffen omgaan. Bloembollen telen zonder meststoffen en gewasbescherming is nog steeds niet mogelijk. De planten zijn te gevoelig voor overdracht van virusziekten door luizen en door aantasting van insecten en schimmels. Op ons bedrijf passen wij de modernste technieken, zoals moderne spuitmachines, geleide bestrijding en biologische gewasbescherming methoden. Op deze pagina vind je een klein overzicht. Ook laten wij dat het energieverbruik  drastisch is aangepakt en sterk is gereduceerd.

Bodemverdichting wordt voorkomen door een juiste bandenkeuze en een systeem waarbij op het perceel met een lagere bandendruk wordt gewerkt.Dit geeft minder insporing en geen bodemverdichting.Tijdens het transport op de weg wordt de bandendruk automatisch verhoogd en op het land tijdens de werkzaamheden verlaagd.

Ook hebben wij een trekker uitgerust met rupsbanden de z.g.n. tracks.

traks